Καλοκαίρι στην μοναδική Κύπρο: Τέχνη και Φωτογραφία

Η Κύπρος είναι το τρίτο σε έκταση νησί της Μεσογείου. Βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο και συνορεύει μέσω θαλάσσης με αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Λιβάνου. Το κλίμα της χαρακτηρίζεται μεσογειακό, με μεγάλες θερμοκρασίες το καλοκαίρι και ελαφριά πτώση το χειμώνα με μεγάλες όμως βροχοπτώσεις. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι συνθέτουν το προφίλ της Κύπρου, που έχει αναδειχθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές, τόσο τον χειμώνα και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι.

Ο κυριότερος τουριστικός προορισμός είναι η Αγία Νάπα, με τουρίστες κυρίως από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά. Δεύτερη έρχεται η Πάφος ενώ τρίτος δημοφιλής προορισμός θεωρείται ο Πρωταράς. Τελευταία στις προτιμήσεις φαίνεται να είναι η Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κυρίως Ελλήνων και Τούρκων τουριστών.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί της Αφροδίτης δεν αρκούνται μόνο στην εξερεύνηση των παραλιών και των γραφικών χωριών. Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν για την παράδοση και τον πολιτισμό της Κύπρου. Η επισκεψιμότητα των μουσείων αγγίζει πολύ υψηλά ποσοστά. Παρόμοιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τις τοπικές εορτές και τα φεστιβάλ, τα οποία συγκεντρώνουν συμμετοχές και επισκέψεις από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η Κύπρος έχει επίσης πολύ αυξημένη αισθητική στη σύγχρονη τέχνη. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν οι δεκάδες γκαλερί καθώς και η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Επίσης το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας προσφέρει καλοκαιρινά μαθήματα σε φοιτητές από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, στα οποία διδάσκονται η Τέχνη και η Φωτογραφία σε ένα ειδυλλιακό μέρος και την πιο κατάλληλη εποχή.

Έτσι λοιπόν η Κύπρος δέχεται επισκέπτες όλο τον χρόνο, με σκοπό όχι μόνο την αναψυχή και τη διασκέδαση αλλά και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με τα σημαντικότερα μουσεία και γκαλερί της Κύπρου:

Μουσεία

  • Το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία
  • Τα Αρχαιολογικά Μουσείο Πάφου, Λάρνακας και Λεμεσού
  • Το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου (Κάστρο Λεμεσού)
  • Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Γεροσκήπου
  • Το Μουσείο Μυκηναϊκού Αποικισμού της Κύπρου στη Μάα-Παλαιόκαστρο

Γκαλερί

  • Όμικρον
  • Αποκάλυψη
  • Kapopoulos Fine Arts
  • Gloria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *